Houtman Transport

Historie

Houtman Transport is een transportbedrijf, voor al uw vervoer door heel Nederland. Het is een familiebedrijf, gevestigd in Heerde (Gelderland).

Start
Het bedrijf is in 1875 opgericht. De eerste Houtman verhuisde van Elburg naar Heerde en begon als bode met het vervoer van levensmiddelen en medicijnen tussen Zwolle en Heerde. Kwaliteit en betrouwbaarheid waren van meet af aan de kracht van het bedrijf.

Groei
Jan-Willem Houtman bracht de groei van het bedrijf op gang. Hij schafte de tweede vrachtwagen aan en bouwde het bedrijf uit tot het zijn huidige omvang had: 40 vrachtwagens en een overslagcapaciteit van 3500 m2.

Voor al het transport
Jan-Willem Houtman bood zijn klanten een totaaloplossing voor elk transport, van collizending, palletvervoer tot een volle vrachtwagenlading. Hij bood zijn klanten hoge kwaliteit. Zo onderscheidde hij zijn transportonderneming. Hij ging verwarmd transport aanbieden in de wintermaanden. Hij introduceerde in zijn bedrijf een eigen pallet- en randensysteem, bij uitstek geschikt voor kwetsbare goederen.

Duurzaam
Jan-Willem Houtman zag het belang van duurzame ontwikkeling in de logistieke sector. Hij  investeerde in moderne vrachtwagens met de nieuwste technologie die voldoen aan geldende milieunormen.

Kwaliteit en betrouwbaarheid
Jan-Willem Houtman overleed onverwacht in 2010. Gerrit van der Maten (directeur) en Gert Jan Houtman (bedrijfsleider) namen de bedrijfsvoering over. Zij vervolgden de ingezette koers van het bedrijf. 

Ambitie is het familiebedrijf te laten groeien. Maar wel gestaag, met behoud van de kwaliteit en de betrouwbaarheid waar klanten ons om waarderen.
 

Historie

1935
1935
1970
1970
2013
2013